Mijn favorieten

Taxatie

Taxaties zijn onlosmakelijk verbonden met het kopen en verkopen van een woning. Bij aankoop is de waardebepaling essentieel om een gericht bod te kunnen doen. Voor de bank is de taxatiewaarde zelfs een vereiste voor het verkrijgen van een hypotheek. Dit geldt voor een nieuwe hypotheek maar ook bij een oversluiting of een verhoging. Banken en onafhankelijke hypotheekverstrekkers weten VlaanderenMeybaum Makelaars steevast te vinden voor het verrichten van dergelijke taxaties.

Als door de kantonrechter beëdigd taxateur en lid van de Nederlandse Vereniging van Makelaars NVM en aangesloten bij het NWWI worden onze rapporten door iedere bank geaccepteerd.

In een stadium waarin u gefundeerde beslissingen moet nemen is een taxateur die zorgvuldig te werk gaat van grote waarde. Wij hebben ruime ervaring met taxaties van woningen en kennen alle ins en outs voor een gedetailleerde en tegelijkertijd snelle afhandeling.

Ook als u ons al als uw makelaar heeft ingeschakeld beschikken wij over een uitgebreid netwerk van collega makelaars die een onafhankelijke en degelijke taxatie kunnen verrichten.


NWWI

Het Nederlands Woning Waarde Instituut, het NWWI, valideert (keurt) rapporten van woningtaxaties van aangesloten taxateurs en ziet erop toe dat elke taxatie uniform en volgens duidelijke richtlijnen is opgesteld. Geldverstrekkers, intermediairs en consumenten krijgen zo heldere, objectieve en betrouwbare woningtaxaties die inzicht geven in de wijze waarop de getaxeerde waarde tot stand is gekomen.

Alleen taxateurs die aan strenge kwaliteitseisen voldoen kunnen zich bij het NWWI aanmelden.

Op deze wijze wil het NWWI in bredere zin bijdragen aan het voorkomen van frauduleuze taxatierapporten en de positionering en het imago van de taxateur verbeteren.